Teknoloji

Yerli robot Mini Ada internette satışa çıktı İşte fiyatı

Yerli robot Mini Ada internette satışa çıktı: İşte fiyatı Akınrobotics tarafından geliştirilen yerli insansı robot Mini Ada, e-ticaret sitelerinde 155 bin TLye satışa sunuldu. Mini Adanın özellikleri haberimizde.

Konya merkezli robotik firması Akınrobotics tarafından geliştirilen Mini Ada, e-ticaret sitelerinde satışa sunuldu. Doğrudan Akınrobotics tarafından satılan robotun fiyatı yaklaşık 155 bin TL olarak belirlenmiş.

Mini Ada, bugüne kadar Akınrobotics’in kendi sitesinden ön talep usulü ile kurumsal firmalara satılıyordu. Artık dileyen herkes Mini Ada’ya sahip olabilecek. Hepsiburada, GittiGidiyor, Trendyol ve Çiçeksepeti’de satın alabilirsiniz.

Mini Ada her ne kadar adı mini olsa da fiyatıyla sıfır arabalardan pahalı fiyata satılıyor. Mini Ada şu an Türkiye’de satılan en pahalı robot oldu. Mini Ada benzeri insansı robotların yurt dışı fiyatları 10 bin dolardan başlıyor 80 bin dolara kadar ulaşıyor.

Mini Ada özellikleri
Mini Ada, insana benzer görünüşü ve hareketli el-kol eklemleriyle dikkat çekiyor. Fuarlarda, açılışlarda, kutlama organizasyonlarında, mağazalarda, marketlerde, eğitimde, alışveriş merkezlerinde, havaalanlarında ve otellerde kullanılabilir.

4 ayrı dili algılayabilen Mini Ada, rehber veya tanıtım amacıyla kullanılabilir. Otellerde, fuarlarda, danışma görevlisi olarak görev yapabilir. Anlık hava durumu, kur bilgisi, saat, tarih bilgisini kullanıcıya sesli veya görsel olarak aktarıyor. Yüz tanıma ve barkod okuyucu özellikleri sayesinde Mini Ada’yı bilet, barkod ve davetiye okuma görevi için kullanabilirsiniz. Mini Ada’yı ilginç kılan diğer özelliği ise Türkiye’ye özgü oyun havalarını oynayabilmesi. Etkinliklerde Mini Ada’yı oyun havası oynatarak ziyaretçilere eğlenceli deneyim yaşatabilirsiniz.

Görüntü işleme teknolojisi ile insanları ve nesneleri tanır. Belirli büyüklüğün üzerinde standart fontlarla yazılmış kelimeleri okuyabilir. Kafasında bulunan stereo vision sensörler aracılığıyla derinliği algılayarak nesneyle arasındaki farkı hesaplar. QR Kod okuyucu ile ürün, yer ve ödeme bilgilerine erişebilir. Üzerindeki 2 adet LIDAR sensör sayesinde bulunduğu ortamı analiz eder ve otonom olarak gezinebilir. Hareket için outrunner motordan oluşan 2 adet teker mekanizması kullanılıyor. 360 derece serbest dönebiliyor ve 50 m/dk hızda yürüyebiliyor. Çarpmalara ve düşmelere karşı alt bölümde çeşitli sensörleri bulunuyor.

6 adet gürültü algılayan mikrofon ve 2 adet normal mikrofon ile dışarıdan gelen 4 farklı dildeki soruları anlık olarak algılayabilir. Yapay zeka aracılığıyla yanıtlayabilir.

Gövdesine entegre 10,1 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran aracılığıyla insanlarla görsel olarak etkileşime geçerek yazı, resim, fotoğraf gibi içerikler gösterebilir.

3 eksenli kol yapısı ile esnek bir şekilde yukarıya, aşağıya, yana ve geriye doğru kollarını hareket ettirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir